2010. április 17., szombat

A nemezrejtély kulcsa...


(...már nagyon bepenészesedett: Erre a kérdésre a választ néhány nap elteltével meg szerettem volna adni. Ennek immáron vagy másfél hónapja. Ez már nem blogabsztinencia, hanem blogimpotencia...)

Ő az én sámánom.

Majdnem 2 m magas.







Mit csinál egy sámán?
Test és lélek gyógyítója.

Olyan világokba van bejárása, ahova mezei halandónak nincsen.
(Szerencsére napjainkban az emberiség valamiféle "ébredése" figyelhető meg: Egyre többen foglalkoznak energiákkal, spiritualitással, ezotériával...)

A sámán kapcsolatban áll
az univerzummal.
Univerzum...Tejút. Naprendszer.
Nap, Hold, csillagok...
Sámán-lámpás...
Útat mutató...
A biztos pont.
Középen.
A kör közepén. (...állok...)
A legszebb jelkép.

A kerék gördül előrefelé.
12 küllője van.
Az évnek 12 hónapja.
Az idő gördül előre.
A naprendszerek forognak.

Mindannyian lehetünk saját életünk sámánjai. Csak nem mindenki van ennek tudatában. Ezen lehet változtatni. Ha akarunk. Akkor kapunk egy kulcsot...

A kreativitás azt jelenti, nyitva van a "harmadik szemünk" és olyat látunk, amit más nem. Mi vagyunk a föld, melyben a mag kicsírázik. A mag nem a miénk. Azt máshonnan kapjuk ajándékba.

A kreatív tevékenység gyógyít. A nemezelés hozzájárulhat szellem és lélek gyógyításához.
A sámánok ismerték a nemezt.

5 megjegyzés:

Zelnice írta...

Szóval nem csak ruha, komplett sámán...és hol tartod? Bent a házban, vagy így kint a udvaron? És jelképes résztvevője az életeteknek, hogy nap mint nap emlékeztessen arra amit leírtál, vagy van valamiféle gyakorlati jelentőssége is?

Corinna Nitschmann írta...

Kint lakik az udvaron, fedett területen. Kísérleti alanyként indult. Sőt a ruhájával aztán tovább kíséreleteztem, mert bevágtam a mosógépbe, kíváncsi voltam, milyen lesz. Jó lett, továbbhasznosításra vár, a sámán meg új ruhára. Tulajdonképpen véletlenül jött létre az egész szimbolikája,egy marharépakiszedő mezőgazdasági vascuccból (az "agancsa")meg a szomszéd néni által felajánlott abroncs nélküli szekérkerékből. De úgy összepasszolt a fejemben ebből a sámán, hogy ez már nem véletlen :-).

Feszter írta...

Tudom, hogy a tél bennem van, és jó, hogy bennem van az is, aki elűzi. Vagy inkább ijesztő? Mindig gondolkodósat csinálsz, köszönöm!

Corinna Nitschmann írta...

Kökörcsin, szerintem maga a csoda és megnyugtató, hogy mindkettő bennünk van. És a kettőt egy dolog kovácsolja össze: a hit. A kérdés csak az, hogy valóban hiszed, hogy el tudod űzni a telet vagy csak görcsölsz rajta? Itt lehet eldönteni, meg akarom tanulni irányítani az életemet vagy az csak a véletlenek meg a sors kedvétől függ?

Feszter írta...

Igen, tanulom, és még egyszer köszönöm!

Related Posts with Thumbnails