2010. szeptember 29., szerda

"Cigánynemez"


Szerény ibolyaként magammal kezdem ;-)


Ezek a kissé homályos fotók az Iparművészeti Múzeumben készültek Budapesten.

Miután átvettem a Romani Design pályázat 2. díját 3 táskáért és 3 pár kamásliért cserébe.

Lefotózni már nem volt időm őket és mivel mennek még a Terror Házába is, majd később pótlom a többi kiállított pályázati anyaggal együtt.



(Aki "jobbikos", most el is hagyhassa ja blogomat, mer még agyvérzést kap, oszt még a végin csökken a csapatléccám. Akit csak a haverja dumált rá, maradjon, hátha még észhez tér.)

Most jöjjön néhány kép a 2. Romani divatbemutató, kiállítás és díjátadás helyszínéről. A ruhák Romani Design , viselőik romák és nem romák.




































Ez egy igazi lópatkó-nyakék! Hiszen a szerencsére mindig szükség lehet.




Jobbra a "cigányhercegnő": Varga Helena ötvös, a Romani Design egyik alapítója.



Varga Erikát, a Romani Design ruhatervező ötletgazdáját internyúzzák. (Háttérben a nemezeimmel.)



Ez a haj..........á, nekem úgysem állna jól ;-)




Egy hölgy Romani blúzban.





A lányok gyönyörűen énekeltek.!






Látogatók Romani ruhában















A kiállítást fényképekkel spékelték. Ezek voltak a kedvenceim.







Ha van lehetőségetek Budapesten elmenni az Akácfa utcai boltba, ne hagyjátok ki!

2010. szeptember 25., szombat

Fali nemeztáska csigával

Ezt a falitáskát egy ezüstlakodalomra szánt ajándéknak rendelték nálam.
Fehér, benemezelt csipkével, selyemszálakkal, pongee selyemmel, gézzel.


A táska arra szolgál, hogy gazdái egymásnak kedves apróságokat és üzeneteket dugdossanak bele, valamint "használati utasításokat", tippeket a további kiegyensúlyozott együttéléshez. Szóban néha sokkal nehezebb, mint írásban...Ha egy cetlire ráírjuk, "UTÁLLAK!!!" és azt betesszük valahova, az utálat egy jó részét is betesszük. Aztán mire a másik megtalálja, már csak nevetni lehet az egészen. Energia nem vész el, csak átalakul. A nemeznek pedig, mint tudjuk, varázshatalma van ősidők óta!


A spirál ősi szimbólum. Talán minden létező kultúrában és mindenütt a természetben megtalálható. Végtelen dinamika, örök változás és a középpont állandó keresése...párkapcsolat...ott is vannak energiák. Hol ilyenek, hol olyanok...



A csigáknak hímeztem csillogó nyálkanyomokat. Néha keresztezik egymást, van, hogy eltávolodnak egymástól, másutt/máskor párhuzamosan haladnak. Mint az életútjaink. Egy fedél alatt élni, tiszta képletnek néz ki. De a belső utak annál sokkal kanyargósabbak. De ideális esetben nagyjából egy irányba tartanak.

2010. szeptember 20., hétfő

Csille Márti, Pócs Judit, Róbert Vanda, Inge Evers, Dagmar Binder...

...a nyáron egy hétig okítottak minket a Magyarlukafán rendezett nemzetközi nemeztáborban.
Balról jobbra: Dagmar Binder, Csille Márti, Pócs Judit, Inge Evers és a guggolósorban Róbert Vanda.

Dagmarnál nunosálat készítettünk chiffonselyemre, Mártinál fémmel kombinált nemezékszer került ki a kezünk alól, Juditnál szabad volt a vásár, de max. két választott technikát "lehetett" kipróbálni egy tárgyon, Inge textilekkel kísérleteztetett, majd egy babzsákot csináltunk a hozott kincsek elrejtésére. Vandától mindenki egy fonatdíszítéssel ellátott ülőpárnával távozott.

Amilyen különböző ez az 5 nő ránézésre, épp annyira különbözik az oktatási stílusuk és a fellépésük. Ennek megfelelően különböztek a nebulók is. Valakik az egyik kurzust istenítették, míg egy másik nem nyert náluk matricát és fordítva meg így keresztben-kasul. De mindenkinek jutott az ő szívéhez közeli téma és tanár, valamint néhány trükkös fogásból eredő aha-élmény.






A faluban bolt sem igen volt. Jött azonban a héten 2x a zöldséges furgon és naponta "Bagaméri", akinél a hölgyek szívesen áltak sorban a tűző napon.


Az 50 táborozót különböző nyaralókban helyeztek el, egészen nemzetközi megosztásban: a mi villákban képviseltette magát Magyar- Német-, Finnország, Hollandia, USA és Írország. A vicc kedvéért az egyik "német" lány Csilla volt, én mint egyetlen itthoni lakos nem vagyok igazán magyar, a holland hölgy anyai felmenői azonban azok, az "ír" Carmen pedig igazából spanyol. Carmen 2 nap után nem bírt a vérével és elkezdett ránk főzni és sütiket sütni. Jó volt együtt találkozni Csillával és Susanne-val, mivel mindketten a (német nyelvű) CorNit-féle online nemeztanoda "mazsolái". (Már dolgozok a magyar verzión!) Ilyen vidám volt a hangulat reggelinél...ebédidőben...vacsoránál...no meg utána. (Igen, duplán ettünk,mert volt tábori kaja is.)
Nagy segítségünkre voltak a mindig mosolygó segítőink, akik folyamatosan hordták a forró vizet és ürítették a vödrökből a koszosat.
A tábor végére mindenki beadhatta kedvenc munkáját a közös kiállításra.
Jöjjenek néhány kollegina munkái:























Jövőre is lesz ám, csak némi módosítással és másik helyszínen. Ahogy tudok biztosat, itt is jelenteni fogom!

2010. szeptember 10., péntek

Nuno nemez sál. Nunonemezsál :-)

A nyár meglehetős internetabsztinenciában telt, mivel annyi program jött össze, mint még sosem. De hát most már őszül az eperfánk (nini,de szép kétjelentésű szó ez!), két kölke munkaidőben általában házon kívül, és újra élvezem a luxust, hogy saját időm úrnője vagyok.

A sál a magyarlukafai, nemzetközi nemeztáborban készült júniusban Dagmar Binder kurzusán. Remélhetőleg jövőre is lesz tábor, gyertek el! Beszámoló arról is lészen nemsokára.

















Extra meglepetés: A sál felbukkant a Nemzetközi Nemezszövetség (IFA) aktuális kiadványában is: Felt Matters - (Ottan lent jobbra, az a kis színes izé...)

Szöszös hétvégét kívánok!
Corinna
Related Posts with Thumbnails